Ons vakmanschap

Toegegeven, wij houden van couture. De exclusieve materialen, de aandacht voor de details, de absoluut perfecte pasvorm. Wij maken al jaren couture. We kennen alle geheimen. Het is een droomwereld die maar voor weinigen is weggelegd.

Wij zouden gewoon kunnen doorgaan met het maken van couture voor de ‘happy few’, maar wij vinden het een uitdaging om meer mensen gelukkig te maken met mooie, perfect passende kleding. Met dat in het achterhoofd zijn we LeonLeon gestart, waar we al onze kennis en ervaring uit de couture inzetten om prachtige kleding te maken die voor een grotere groep mensen toegankelijk is. Kleding waarin je er niet alleen prachtig uitziet, maar waarin je je ook fantastisch (en sexy) voelt.

Naast de passie voor het vak staat bij LeonLeon ook de liefde centraal. Wij willen gewoon kleding maken voor àlle mannen en vrouwen die er goed uit willen zien.
Hetero, homo, lesbisch, trans, queer, het maakt ons niet uit.
Bij ons in de salon is iedereen welkom. Love=Love uiteindelijk!

Leon Klaassen-Bos

creative director

Leon Klaassen Bos

Leon maakt al zijn hele leven kleding. Het winnen van een nationale modedesignwedstrijden gaf hem de kans om zijn eigen kledinglijn te starten op 19-jarige leeftijd. Na een opleiding aan de couture academie in Amsterdam en een stage bij couturier Frank Govers is hij zich verder gaan verdiepen in couture. Halverwege de jaren ’90 werkte Leon voor verschillende modehuizen in Parijs, waaronder Yves Saint Laurent. Bij zijn terugkeer in Amsterdam startte hij zijn eigen couture-label: Atelier LeonLeon.

Sinds 2014 doceert hij masterclasses bij de Meestercoupeur opleiding in Amsterdam en geeft seminars over couture technieken in binnen- en buitenland. Met LeonLeon vertaald hij de couture naar toegankelijke kleding op maat en ontwikkeld een T-shirt lijn waarbij duurzaamheid en innovatie centraal staat.

Start typing and press Enter to search